Ajax

Ajax

Ajax staat voor Asynchronous JavaScript and XML. Ajax is een intelligente combinatie van al veel langer bestaande technieken. Met Ajax worden interactieve web applicaties gerealiseerd die veel sneller dan traditionele websites content presenteren aan de gebruiker. Dit wordt bereikt door niet telkens een héle webpagina op te halen van een server, maar uitsluitend die gedeeltes die nieuwe informatie bevatten. Dit "ophalen" gebeurt  "asynchroon", wat zoveel betekent als dat u er niet op hoeft te wachten. De informatie wordt in één klap ververst op het moment dat deze beschikbaar is. 

Ajax en zoekmachine-optimalisatie

Ajax is een techniek die wordt toegepast bij de bouw van uw site. Gebruik is relatief eenvoudig, maar er dient wel goed te worden opgelet dat pagina's waar deze techniek wordt toegepast goed geindexeerd kunnen worden door zoekmachines, en nog goed analyseerbaar zijn voor statistiekprogramma's als Google Analytics. Hiervoor dienen speciale technische maatregelen te worden genomen, zoals toepassing van een Google sitemap.

Ajax in Integrace projecten

Een voorbeeld van een door Integrace gerealiseerde site die uitgebreid gebruik maakt van Ajax is www.omroepbrabant.nl. Op de pagina Ajax en Omroep Brabant (op de Integrace corporate site) vindt u een uitgebreide casebeschrijving.

Vragen?

Wilt u dat wij u bellen? Dat kan!

Abonnementen

Blijf op de hoogte van onze producten en ontwikkelingen.

Neem contact met ons op

Science Park Eindhoven 5644
5692 EN Son

(040) 213 66 66