RSS Feeds

Een CMS met RSS feeds standaard aan boord

Gebruik RSS feeds voor een optimaal contact met uw doelgroepenHeeft u zich ooit afgevraagd wat u toch moet met dat oranje icoontje dat u hiernaast ziet en dat u op steeds meer sites tegenkomt? 

Met dit icoon geeft de site-eigenaar aan dat er informatie beschikbaar wordt gesteld in RSS formaat. RSS staat voor "Really Simple Syndication" of "Rich Site Summary". Door u te abonneren op een "RSS feed" ontvangt u deze informatie zodra deze op de site wordt gepubliceerd.

RSS feeds kunnen worden uitgelezen op allerhande manieren. De informatie kan worden getoond in een browser (IE7 of Firefox hebben daarvoor standaard faciliteiten), in een "widget" (standaard beschikbaar in Vista, en bijvoorbeeld in Google desktop), in een speciale feedreader, of via de steeds populairdere persoonlijke startpagina's als Windows Live of iGoogle. Doordat de abonnees zelf bepalen op welke informatie zij zich willen abonneren wordt internet steeds meer een persoonlijke ervaring; feitelijk kan men zijn eigen sites gaan samenstellen.

Informatie onder de aandacht brengen

Voor site-eigenaren is het grote voordeel van RSS feeds dat er actief kan worden gecommuniceerd met de doelgroep. Het accent verschuift hiermee naar het "uitzenden" van informatie. Ook zonder een bezoek aan een site kan de doelgroep relevante informatie ontvangen. In die zin kan dit middel dus worden vergeleken met een electronische nieuwsbrief.

Aangezien de RSS feed doorgaans uitsluitend samenvattingen bevat, kan het sitebezoek er aardig mee worden verhoogd. Abonnees op een feed klikken op een item dat zij interessant vinden en belanden automatisch op het volledige item op de site. Op dat moment kunt u uiteraard ook weer gerelateerde informatie onder de aandacht brengen.

SiteManager (en de bijbehorende publicatiesoftware SitePublisher) omvat standaard RSS-feeds. U kunt deze snel, eenvoudig en goedkoop laten toevoegen aan uw site.

Vragen?

Wilt u dat wij u bellen? Dat kan!

Abonnementen

Blijf op de hoogte van onze producten en ontwikkelingen.

Neem contact met ons op

Science Park Eindhoven 5644
5692 EN Son

(040) 213 66 66